dijous, 7 de febrer del 2013

Les plantes, tot un món

A coneixement del medi estem estudiant les plantes. Tot un món, certament. Sense elles no hi hauria vida a la Terra, ja que són la base de l'alimentació; sempre a baix de la cadena alimentària hi ha un productor, és a dir, una planta. Com ja sabem, les plantes són éssers autòtrofs, és a dir, fabriquen el seu propi aliment. Els animals són heteròtrofs, és a dir, s'alimenten d'altres éssers vius.
Les plantes realitzen les funcions vitals. La funció de relació és molt pobra, perquè no tenen òrgans dels sentits ni poden desplaçar-se.
La funció de nutrició es basa, en les plantes amb fulles, en la fotosíntesi. La planta aprofita l'aigua i les sals minerals que troba en el sòl, a més de la llum solar i un gas que hi ha a l'atmosfera, anomenat diòxid de carboni.
La funció de reproducció pot ser amb flors o sense flors. La majoria de les plantes tenen flors, que contenen els òrgans reproductors. El pas de l'estam al pistil s'anomena pol.linitazió. Les flors són de colors vistosos i fan bona olor per atraure l'atenció dels insectes, que ajuden a la pol.linització. Alguns ocells i el vent també participen en aquest procés.
Com hem fet altres vegades, ací tens informació que t'ajudarà a comprendre millor el món de les plantes:




Què són les plantes

2 comentaris:

  1. Hola Salva soc Carlos has triat be les fotos de les plantes m'agraden les fotos

    ResponElimina
  2. Paula
    hola Salva me pareix molt be els exersis de la flor perque lo has fet molt be

    ResponElimina